Setia

8 Februari 2010 at 14:55 1 komen

Ada ketika di dalam hidup aku ini, tidak perlu terlalu mendengar pandangan orang lain. Jika dirasakan ianya betul dan tidak melanggar syariat, peganglah ia bersungguh-sungguh. Ia pendirian aku sendiri. Aku tidak suka mengikut membuta-tuli sebarang pendapat mahupun kritikan, walaupun ada yang ianya jelas untuk membina. Aku tidak kisah jika berlaku kesilapan dalam perhitungan aku. Aku yakin terdapat hikmah disebaliknya, untuk aku terus belajar mengenai kehidupan.

Aku percaya pada pilihan aku ini. Aku fikir ianya tidak salah untuk aku meletakkan kepercayaan kepada orang yang aku cintai.

Benar, bukan semua yang aku lakukan itu betul. Betul pada orang lain, tidak mungkin betul pada aku.Betul pada aku, tidak mungkin betul pada orang lain.

Aku tahu dengan apa yang telah aku lakukan. Salah pun aku tidak menyesal. Aku telah memberikan yang terbaik dan sentiasa memenuhi janjiku. Aku tidak akan berjanji jika aku tahu yang ianya tidak dapat ditunaikan. Biarlah bergaduh dahulu, asalkan aku tidak pernah menipu.

Jika ada sesiapa yang menasihati aku untuk menukar pilihan aku. Tidak perlu.

Aku ni memang degil orangnya.

Entry filed under: Cerita Aku. Tags: .

1994 – Photoshop 3.0 Batu Gajah

1 Komen Add your own

  • 1. pakcikli00  |  9 Februari 2010 at 05:17

    Asalamualaikum

    Alkisah ada seorg lelaki yg berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO disebuah sykt yg besar di KL… Pada suatu early morning tu.. Boss ini memanggil la dia punya seketeri masuk ke opisnya..seperti biasa.. seketerinya pun masukla…

    Tolong buatkan saya surat utk kita punya client..

    Si Boss ini pun mula la cakap dia punya mukadimahnya.. biasa la Boss.. malas nak tulis.. cakap punya cakap.. Boss ni pun bangun.. dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil tangan masuk dlm poket seluar.. 10 minit kemudia acara mengarang ayat pun habis.. si seketeri pun mula bersuara..

    Seketeri: Boss.. pagi tadikan.. masa saya nak datang ke opis..saya nampak pintu garage boss terbuka..

    Boss: (dlm keadaan kelam kabut) ye ke.. tak per, nanti saya call rumah..terima kasih..

    Si seketeri pun blah balik ke meja dia..dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia..

    Boss: Yang tolong tengokkan garage rumah kita..pintu dia terbuka la..

    Bini: Taklah bang..baru tadi I tengok .. mana ada terbuka..

    Boss: Iye..terbuka..cuba pergi tengok sekejap.

    Bini: Tidakkkkk, tertutup…saya tahu la bang.

    Boss: Pergi lah tengok..kalau tak terbuka macam mana org boleh nampak??

    Bini: Okay lah.. okay lah.

    Setelah setengah jam kemudia.. masa Boss ni tengah relek-relek..baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai dia tak suka pakai underware).. maka nampaklah…mengelabahlah si Boss ni memikirkan macam mana nak cover malu kat seketeridia tu..

    Boss: Errr… tadi pagi masa you nampak garage I terbuka.. ada tak you nampak BMW kat dlm tu?

    Seketeri: Tak.. yang I nampak cuma ada ‘MINI COOPER’ ngan dua tayar depannya pancit!!!!!!

    Sumber; http://mran3238.wordpress.com/

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Satu Sekolah Untuk Semua

Arkib

RSS Anak Askar Pencen

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

Kemaskini Twitter


%d bloggers like this: