Keretapi

19 Februari 2010 at 19:09 2 comments

Aku memang suka layan benda-benda yang ada nilai sentimental ni. Kenderaan awam kegemaran aku pun, keretapi. Jenis enjin diesel adalah yang terbaik. Yang karen-karen ni aku kurang sikit. Takut kena short nanti. Orang selalu cakap naik keretapi ni lambat. Tapi pedulik hape aku. Enjoy apa naik keretapi. Boleh layan blues sambil bersentimental. Kalau bosan, boleh lukis-lukis. Siap ada bagi meja tray lagi.

Tingkap dengan kipas ekzos

Bangku ini ditaja oleh Syarikat Industri Batu Kimia

Papan ni mintak maaf sebab tak dapat nak tayangkan bola

Hari tu keretapi sampai agak lewat. Tidak tiba di stesen tepat pada waktunya. Lewat dekat sejam baru nak nampak batang hidung driver keretapi.

Kalau lewat lagi sikit, aku call member-member aku ramai-ramai gotong royong tolak keretapi sampai Johor.

Entry filed under: Cerita Aku. Tags: .

Empat Belas Februari Karan

2 Komen Add your own

  • 1. pakcikli00  |  19 Februari 2010 at 19:33

    Asalamualaikum

    Dulu awak mengelewo dekat stesyen keretapi dengan Ipoh dengan wannura, Dulu kami pernah tinggal berbulan bulan di Station Hotel tersebut. Kami minum pagi disana, hotel ini murah secawan teh baru RM 3.00, minum dua orang tak habis RM 50.00. Lepas itu teman mengelewo ke Selibih, ke Lahat, Ke Pusing, dan penyudahnya terus ke Parit, kami makan angin dengan pacuan empat roda antik wannura. Ingat nak balek ikut batu Gajah, tapi letih beno pulak rasanya kami balek ikut Highway.

    Balas
  • 2. sylarius  |  20 Februari 2010 at 11:57

    Waalaikumsalam.

    Sekarang ni tak tau la RM50.00 tu boleh cukup ke idak. Barang mahei bebenor sekarang ni pakcik.

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Satu Sekolah Untuk Semua

Arkib

RSS Anak Askar Pencen

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

Kemaskini Twitter


%d bloggers like this: